Härligt med måndagar, särskilt efter lov...Tur att man gillar tiden i klassrummet. Arma lärare som är lärare för loven. För att inte tala om hur deras elever har det. Dagen började med datorstrul, kanske inte av det stora slaget, men ändå. Datorvagnarna inlåsta i arkivet långt borta från högstadiet. Släpar vagnen hela vägen och upp i hissen. Svårstyrd! Så långt allt som vanligt. Fel vagn. Trötta långsamma datorer som kostar massor i leasing och laddar ur snabbt. Tillbaka, hämta vagn nummer två och försöker låsa upp den, men nyckeln är böjd och går inte att få in i låset. Ringa vaktmästaren, be om att få låsa upp nyckelskåpet för att få reservnyckeln. Spring hit och dit. En halvtimme har gått av lektionen. Vi är luttrade, eleverna och jag. Arbetet rullar igång och arbetsro infinner sig på de flesta håll. Fröken kollar klockan. Den är fem över sluttid. Då så, då plockar vi ihop. Bra jobbat!

Dags för efterarbete, vilket enligt arbetsgivaren inte bör ta mer än fem minuter. Plocka papper från golvet. Hämta utskrifter i skrivaren på lärarrummet. Skjuta in stolar och låsa grupprum. Skynda på en eftersläntare. Se efter om alla datorer blivit inkopplade i datorskåpet. Så är inte fallet. Koppla in. Köra bort vagnen, koppla in i vägguttaget. Låsa in nyckeln till vagnen i kassaskåpet. Uppföljning. Kolla mejlen efter bilder från elever som ska skrivas ut i färg. Det är de inte betrodda till, kostar pengar. Skriva ut, springa bort och hämta. Kommer på att jag glömt en grej. !"#!!€#!€%?)(;
Puh!     
 


11/08/2010 11:47am

Megapuh!
Ibland är det mycke. Imponerande att ni trots allt praktiskt strul hittade arbetsro och att du låter eleverna veta och känna att de jobbat bra. Imorgon är det tisdag. Håller tummarna för mindre strul då;-)

Reply
Lars W
11/22/2010 2:31am

Känner igen mig så väl i din beskrivning. Förhoppningsvis strular det inte så varje gång.
Bra kämpat!

ReplyLeave a Reply.